ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΚΕΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ: ΚΟΡΗΣΙΑ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 37° 39’B, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 24° 18’A

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ

    22

    Ναυτικά Μίλια

  • ΧΡΟΝΟΣ

    45

    Λεπτά

Η Κέα, ή αλλιώς Τζιά, είναι ένα νησί στην αρχή του πελάγους των Κυκλάδων, στο Αιγαίο, που χαρακτηρίζεται από λοφώδες τοπίο και ήσυχες παραλίες.

Νησί κοσμοπολίτικο, φιλικό και προσιτό. Όσοι την ξέρουν καλά, από την άνοιξη ήδη, κάθε Σαββατοκύριακο είναι εδώ και απολαμβάνουν «αέρα» Αιγαίου και φρέσκο ψάρι στις μαρίνες της. Ανακαλύψτε παραλίες, παλιές εκκλησίες, νερόμυλους, πύργους και ανεμόμυλους. Περπατήστε στα μονοπάτια του χρόνου προς την αρχαία Ελλάδα. Ιουλίδα, Κορρησία, Ποιήεσσα, Καρθαία: Τέσσερις αρχαίες πόλεις-κράτη σε ένα νησί. Εδώ που σύμφωνα με τη μυθολογία πρωτοκατοίκησαν οι Νύμφες. Εξερευνήστε τα ναυάγια στον βυθό του και οδηγήστε εκτός δρόμου σε χωματόδρομους που θα σας συναρπάσουν.

Βουρκάρι, Γυαλισκάρι, Κορρησία, Κούνδουρος, Ορκός, Πήσσες, Σπαθί. Παραλίες με ήρεμα νερά και άμμο, με αρμυρίκια και με ευκαλύπτους σάς περιμένουν σε αυτό το ελληνικό νησί. Ιδιαίτερα αγαπητές σε όσους έχουν σκάφος.

Αξίζει να δείτε:

Ναυάγια στο βυθό! Ο βυθός της Τζιας κρύβει μυστικά. Το υπερωκεάνιο Βρετανικός, αδερφό-πλοίο του Τιτανικού, βυθίστηκε κοντά στην Τζια από γερμανική νάρκη το 1916. Ήταν μόλις το έκτο του ταξίδι. Εξερευνήθηκε από την ομάδα του Ζακ Υβ Κουστώ το 1975. Ως σήμερα, ελάχιστοι δύτες έχουν πλησιάσει το ναυάγιο, που βρίσκεται σε βάθος 120 μέτρων και θεωρείται από τα σημαντικότερα στη Μεσόγειο και τα μεγαλύτερα όλων των εποχών. Στην ξέρα του Κούνδουρου, άλλο ένα ναυάγιο: το ατμόπλοιο Πατρίς, που βυθίστηκε το 1868.

Ζήστε μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμπειρία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΕΑ (photo gallery):

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ