ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΚΥΘΝΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ: ΜΕΡΙΧΑΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 37° 23’B, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 24° 23’A

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ

    31

    Ναυτικά Μίλια

  • ΧΡΟΝΟΣ

    75

    Λεπτά

Η Κύθνος είναι νησί των Δυτικών Κυκλάδων το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη Σέριφο και στην Κέα. Οι κάτοικοι της το ονομάζουν και Θερμιά και με αυτό το όνομα είναι γνωστό από το 12ο αιώνα. Το όνομα αυτό οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν στον όρμο της Αγίας Ειρήνης και των Λουτρών και προσελκύουν μέχρι και σήμερα πολύ κόσμο.

Ήρεμη και ζωντανή, κοντά στην Αθήνα κι όμως τόσο μακριά από όλα, η Κύθνος είναι ένας προορισμός, που αξίζει να επισκεφθείτε, να ανακαλύψετε και να αγαπήσετε.

Με μια πανέμορφη χώρα που συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές του κυκλαδίτικου τοπίου, αλλά και με πολλά ακόμα μέρη που θα σας ενθουσιάσουν, το νησί σας υποδέχεται για στιγμές απόλυτης καλοκαιρινής χαλάρωσης και διασκέδασης.

Οι περισσότεροι επισκέπτες, όμως, έρχονται στο νησί για τις υπέροχες αμμουδιές του όπως ο Άη Σώστης, το ερημικό Σιμουσί, ο Κάστελας, ο Σαράντος, ο ερημικός Άγιος Ιωάννης και η Κολώνα

Αξίζει να δείτε:

Παραλία Κολώνα! Μη φύγετε από το νησί αν δεν επισκεφθείτε την παραλία Κολώνα, μια αμμουδερή λωρίδα, που συνδέει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά. Την αποκαλούν και «Βασίλισσα» και θα καταλάβατε το γιατί, αμέσως μόλις φτάσετε εκεί. Δυο όμορφες παραλίες που σχηματίζονται εκατέρωθεν, δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο και μια μοναδική ενέργεια, που σε παρασύρει. Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά, παίξτε με την άμμο και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα σε μια παραλία, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ζήστε μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμπειρία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΘΝΟ (photo gallery):

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ