ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΟΡΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ: ΠΟΡΟΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 37° 29’B, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 23° 27’A

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ

    28

    Ναυτικά Μίλια

  • ΧΡΟΝΟΣ

    60

    Λεπτά

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονοδάσος που βρίσκεται στην ακτή του Γαλατά, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα.

Ο Πόρος, το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς, με πεύκα που φτάνουν ως τις απόκρημνες ακτές και τις αμμουδερές παραλίες του, αλλά και με έντονη νυχτερινή ζωή, προσφέρει παράλληλα στους επισκέπτες του έντονες δραστηριότητες, για να τους μείνουν αξέχαστες οι ημέρες που θα περάσουν στο νησί.

Ο Πόρος αποτελεί μία από τις πιο κατάλληλες περιοχές για Οικογενειακό Τουρισμό, αφού διατηρεί μέχρι και σήμερα αναλλοίωτα πάρα πολλά στοιχεία από αυτά που δεν υπάρχουν πια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Καταπράσινα τοπία, μονοπάτια, σπάνια χλωρίδα, πανίδα, παραδοσιακό χρώμα, απλότητα. Πολλά αξιοθέατα, αρχαιότητες, Εκκλησίες, ξωκλήσια και πανέμορφες οργανωμένες αμμουδερές και βοτσαλωτές παραλίες με θαλάσσια παιχνίδια, σε κλειστές και ελεγχόμενες περιοχές.

Αξίζει να δείτε:

Το λεμονοδάσος! Μια βόλτα βγαλμένη από ρομαντικά μυθιστορήματα: απέναντι από τον Πόρο, ανατολικά του Γαλατά, βρίσκεται το λεμονοδάσος. Δεκάδες χιλιάδες λεμονιές απλώνουν τα κλαδιά τους ως την παραλία. Νερόμυλοι & τρεχούμενα νερά συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό για μικρούς και μεγάλους.

Ζήστε μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμπειρία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΠΟΡΟ (photo gallery):

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ